Údolí Alpbachtal a Wildschönau

Na toho, kdo navštíví lyžařskou oblast vybudovanou v údolí podél říčky Alpbach čeká na příznivce sjezdového lyžování pestrá směsice nejrůznějších lyžařských tratí. Pro milovníky freeridingu jsou zde nejen 3 ideální sjezdové tratě, ale také spousta příležitostí na svazích směrem na Inneralpbach.

Z nejvyššího vrcholu skiareálu Alpbachtal, horní stanice lanové dráhy Hornlift 2000, se naskýtá úžasný výhled na nedaleké vrcholky Alpbachtalu, Zillertalu a Rofanu. Od zimy 2012/2013 je areál propojen kabinovou lanovkou s Wildschönauským údolím, čímž vznikl velký skiareál s názvem Ski Juwel. Délka všech tratí v oblasti se blíží 150 kilometrům a k přepravě lyžařů vzhůru na svahy tu funguje téměř 50 lanovek.



V oblasti Alpbach je samozřejmě pamatováno i na malé začínající lyžaře. Na Hornbodenu, v Reith im Alpbachtal a v Inneralpbachu byly vybudovány mírné výukové svahy, připravené zvláště pro malé začátečníky. Jezdí tu pohyblivé koberce a dětské lyžařské vleky, které těm nejmenším usnadní jejich začátky na lyžích. To je důvod, proč je oblast v okolí Alpbachtalu často vyhledávaná rodinami s malými dětmi.

Na své si zde přijdou i běžci na lyžích. K dispozici je tu pro ně skoro 30 km upravovaných stop jak pro klasiku, tak pro bruslařský styl. Trasy vedou jak podél údolí, tak i přes hřebeny. Záleží jen na každém, jakou trasu si vybere a na kolik si troufá.

Stejně dobré jsou zde podmínky i pro pěší turistiku. Malebné okolí i horské vrcholky doslova uchvátí. Často vyhledávanou činností jsou místní tůry na sněžnicích, díky nimž je možné se přes zasněžená prostranství dostat k dobře ukrytým vyhlídkám, odkud je působivý pohled na blízké vrcholky hor a okolní krajinu. Velmi populární jsou též noční tůry s pochodněmi.

Do blízkého údolí Wildschönau patří obce Niederau, Oberau, Auffach a Thierbach. Vzhledem ke své poloze zaručují vyhovující sněhové podmínky v průběhu celé zimní sezóny, od prosince až do dubna. K pobytu mohou lyžaři využít jak kapacity apartmánových domů, tak i cenově dražší čtyřhvězdičkové hotely se stravováním. Velmi pohostinní ubytovatelé bývají častým důvodem, proč se sem návštěvníci často vracejí každý rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat